Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan (Damlama Sulama ile) | Yapraktan Uygulama |
Sera ve Açık Alan Sebzeler (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek vb.) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
Yaprağı Yenen Kışlık Sebzeler (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
Yumrulu Bitkiler (Şekerpancarı, Patates vb.), Soğan, Sarımsak | Çapadan sonra bir uygulama, 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 1-2 lt/da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
Tüm Meyve Ağaçları (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 2-2.5 lt/da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
Avokado | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 2-2.5 lt/da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
Endüstri Bitkileri (Pamuk, Ayçiçeği vb.) | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 1-2 lt/da | 150-200 ml/dekar |
Tüm Baklagiller (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya vb.) | Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama | 1-2 lt/da | 150-200 ml/dekar |
Tahıllar (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama | 1-2 lt/da | 150-200 ml/dekar |