Sera Sebze Yetiştiriciliği (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra, Bitkiler 6-7 yapraklı olunca, İlk meyve dökümünden sonra, İlk hasattan sonra | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Açık Alan Sebze Yetiştiriciliği (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz) | Çimlenmeden iki hafta sonra, Bitkiler 6-7 yapraklı olunca, İlk meyve dökümünden sonra, İlk hasattan sonra | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Turunçgiller, Muz ve Zeytin | Çiçeklenme başlangıcında, Meyve dökümünden 15 gün sonra, Hasattan 20 gün önce | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Meyve Ağaçları (Elma, Kiraz, Şeftali, Armut, Ayva, Kayısı) | Çiçeklenme başlangıcında, Meyve dökümünden 15 gün sonra, Hasattan 20 gün önce | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Kesme Çiçekçilikte | Çiçekler 3-5 yapraklı iken, Çiçektomurcuğunun oluşumunda, Çiçekler açmadan önce | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Bağ | İlk yaprakları açtığı dönemde, Çiçeklenme ve salkım uzatmada, Koruk döneminde, Meyveler ben düşmeden | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |
Çilek | 5-6 yapraklı döneminde, Çiçeklenmeden sonra, Meyve dökümünden 15 gün sonra, İlk hasattan sonra | Yapraktan | 50-100g/100 L Su |