Domates, Biber, Patlıcan, Karpuz, Kavun, Kabak, Hıyar (Sera Uygulaması) | Fide Dikiminden İtibaren | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Çilek, Muz, Narenciye, Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik, Elma, Armut, Ayva, Zeytin | Gelişme Dönemi Boyunca | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Bağ, Kivi | Sürgünlerin kol atmaya başlamasından itibaren | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Ayçiçeği, Şekerpancarı, Patates, Havuç, Fasulye, Nohut, Mercimek, Soğan, Sarımsak | Gelişme dönemi boyunca | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Buğday, Arpa, Çeltik, Mısır | Kardeşlenme döneminden itibaren | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Pamuk | Seyreltme işleminden sonra | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Yaprağı Yenen Sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |
Yeşil Alanlar, Kesme Çiçekçilik | Gelişme dönemi boyunca, gerekli görüldüğünde | 100-150 ml (120-180 g) | 0,5-1 L/da (0,6-1,2 kg/da) |